Ce faci in caz de accident auto

De la lovituri în parcări pana la denivelări pe strada principala, iata ce trebuie sa stie fiecare sofer despre accidentele de pe sosea.

Oricine a avut un accident de masina va cunoaste scartaitul metalului si sclipirea sticlei care loveste drumul.Exista multe lucruri pe care ar trebui si nu ar trebui sa le faceti in cazul implicarii intr-un accident auto. In primul rand trebuie sa va evaluati starea. Efectuarea unor miscari gresite dupa un accident auto va poate inrautati situatia sau va pot afecta sanatatea fizica si va pot impiedica sa va recuperati complet.

Urmarile unui accident pot fi haotice si este usor sa uiti ce sa faci si ce sa NU faci.

Obtineti ajutor si asistenta medicala de vatamare auto cat mai rapid.

Nu va subestimati niciodata ranile. Credeti ca ranile provocate de un accident de masina nu sunt atat de rele? Multi oameni cred ca este normal sa se simta durere,rigiditate sau dezorientare dupa accident.Desi ati putea ignora astfel de senzatii, acestea ar putea si semnele unei vatamari grave. De exemplu, durerea si miscarea restrictionata pot fi semn al unei entorse sau in mod similar, dezorientarea, confuzia sau vederea in ceata ar putea fi simptom al unui traumatism cerebral.

Judecarea gresita a gravitatii ranilor este o greseala obisnuita pe care o fac oamenii dupa un accident auto si va poate dauna in cel putin doua feluri. Facand sa para ca nu sunteti chiar raniti poate determina companiile de asigurari si partile responsabile sa va puna la indoiala cererile de prejudiciu la o data ulterioara. Ingreunarea recuperarii dvs. va poate prelungi tratamentul,lipsa muncii, durerea, suferinta precum si la posibile litigii privind facturile medicale.

Nu neglijati sa cereti asistenta medicala fie ca simtiti fizic durere sau nu.Orice tip de leziune a maduvei spinarii, de exemplu, ar trebui sa primeasca atentie de urgenta.

Daca nu sunteti raniti si accidentul a fost minor, scoateti-va vehiculul in afara partii carosabile , astfel incat sa nu impiedice traficul. Pastrati luminile de avarie aprinse si folositi triunghiurile reflectorizante de urgenta pentru a alerta alti soferi sa incetineasca. Cu toate acestea, daca accidentul este mai sever sau daca cineva este ranit, lasati vehiculele acolo unde sunt.

Accidentele pot fi coplesitoare. Nu numai ca trebuie sa va faceti griji cu privire la sanatate dar intervin probleme si pentru vehicului avariat. Ar trebui sa conduceti vehiculul acasa? Sunati la o firma de tractari auto? Lasati politia sa o ridice? Iata cateva informatii de baza despre ce ar trebui sa faceti daca masina dvs. a fost implicata intr-un acident rutier sau a fost avariata.

Determinati daca masina dvs. trebuie sa fie tractata. Vehiculul prezinta scurgeri de lichid? Farurile si stopurile functioneaza in continuare corect?Toate oglinzile sunt intacte?Sistemul de directie si franare functioneaza corect?Capota sa se inchide corect?Airbag -urile sunt activate in urma coliziunii? Rotile sunt deteriorate?

Daca dupa toate acestea constatati ca masina dvs. trebuie tractata apelati la o firma de tractari auto Bucuresti care in cel mai scurt timp va trimite o echipa la locul indicat.

Firmele de asistenta si tractari auto au program 24/24 prin urmare nu este o problema sa suni la orice ora pentru a solicita un ajutor. Se ofera tractare sau depanare masinii tale avariate.

Constatare avarii, expertiza tehnica privind pagubele si posibilitatea de reparare a autovehiculului in cadrul unui service auto partener.

Firmele de tractari va stau la indemana oricand si oriunde, gata sa va ajute sa treceti peste orice fel de problema pe care o puteti avea la masina, cu eficienta, seriozitate si rapiditate maxima.

Dupa momentul accidentului ai obligatia sa respecti urmatoarele conform reglementarilor rutiere:

  • daca accidentul implica victime sau vatamari corporale trebuie anuntat la numarul unic 112 si masina nu trebuie miscata.
  • in cazul in care esti implicat doar tu sau mai multe autovehicule trebuie in cel mai scurt timp sa ajungi la o sectie de politie pentru a declara accidentul si pentru a-ti fi eliberate actele necesare reparatiei masinii
  • daca accidentul a avut loc intre doua autovehicule este necesara constatarea amiabila.
  • trebuie sa ai informatii despre autovehiculul si soferul ce a fost implicat in accident
  • retine detalii de la locul si momentul accidentului
  • daca au existat martori la locul accidentului ar fi bine sa obtii datele lor de contact
  • în baza poliței de asigurare rca puteti puteți apela la o firma de inchirieri auto Bucuresti pentru a putea inchiria un autoturism pe toate perioada reparației iar costul este suportat de polita RCA!