Skip to content
201306_needle_syringe
Despre Noi
0bfda0f1977e313ce6410aa886faafca nurse

Pagina de Nursing

Tehnici de îngrijire a bolnavului, investigații și patologii pentru elevii școlilor postliceale sanitare/facultăți.

Îți dorești să începi o școală sanitară pentru a deveni asistent medical generalist?

Ești elev sau student la o facultate sau la o școală sanitară pentru viitori asistenți medicali?

Ești proaspăt absolvent sau chiar asistent medical generalist practicant și te pregatești pentru examenul de treaptă profesională sau dorești sa dai examen pentru un post vacant?

Ești pur și simplu pasionat de informații medicale și vrei să recunoști semnele și simptomele unor boli?

Pagina de nursing vine în întâmpinarea tuturor acestor categorii, printr-un portofoliu larg de informații, grupat în trei mari categorii:

1. Tehnici de Nursing – tot ce trebuie să cunoască un asistent medical generalist din punct de vedere tehnic, cu explicații pas cu pas. Acestea sunt structurate simplu, pe categorii (măsurare funcțiilor vitale, injecții, puncții, sondaje, spălături, clisme, recoltare probe biologice, branule și perfuzii, administrare medicamente, prim-ajutor), conțin pași esențiali de urmat, materialele necesare, dar și accidentele sau incidentele care pot surveni din vicii de procedură sau erori.

Aplicație pentru telefoanele cu sistem de operare Android – Pentru simplificarea invătării acestor tehnici esențiale pentru orice viitor asistent medical generalist, Pagina de Nursing pune la dispoziție si aplicația gratuită pentru Android, care poate fi folosită oricând sunt necesare lămuriri cu privire la tehnicile de nursing.

2. Patologie – prin intermediul infograficelor deja  cunoscute și apreciate de elevi, studenți și persoane din domeniu, Pagina de nursing a creat o modalitate atractivă de a puncta principalele lucruri pe care cadrele medii trebuie le cunoască cu privire la patologiile din toate specialitățile medicalecardiologie, chirurgie, gastroenterologie, hematologie, boli inecțioase, nefrologie, neurologie, ofttalmologie, pediatrie, pneumologie, reumatologie, semiologie, urgențe medicale și altele.

Infograficele create de Pagina de Nursing înglobează informații esențiale, etiologie, semne patognomonice, manifestări de dependență, metode de diagnostic, tratament pentru patologii care se studiază pe parcursul anilor de studiu de AMG.  

3. Teste de verificare a informațiilor

Pentru sedimentarea și fixarea informațiilor de tehnică și patologie, Pagina de nursing pune la dispoziție și teste de verificare sau quiz-uri. Astfel, metoda de învățare este completă pentru orice elev/ student AMG. Completarea testelor de verificare va conduce la absolvirea examenului de final cu note bune, dar și la obținerea unui post în domeniu prin promovarea examenelor de posturi vacante AMG.

Testele și informațiile de pe această pagina pot ajuta și asistenții medicali generaliști din profesie pentru promovarea examenelor de treaptă profesională, dar și pentru formarea profesională continuă.   

Informațiile oferite au ca sursă cursurile de asistent medical generalist la care am participat personal, oferite de către profesori din instituții de profil, cu experiență didactică și medicală, numeroase ore de practică în spital pe secții de medicină internă, chirurgie, anestezie si terapie intensivă, bloc operator, recoltare, protocoale și proceduri de practică pentru asistenți medicali generaliști și manuale acreditate. Toate acestea au fost integrate într-o sinteză personală, transpusă într-o viziune cât mai ușoară și mai practică pentru învațat. Bibliografia completa se gaseste aici.

389px Stethoscope_with_binaural_spring.svg